Sunday, July 22, 2012

UPU..UKM

Salam mahabbah buat pembaca..Kali ni memang betul-betul berhabuk blog aku ni.Bayangkan dah hampir sebulan aku tak update blog ni..Dan perkara yang membuatkan aku kembali update entri di sini ialah aku ingin berkongsi berita gembira!Pada 13 Julai lalu,keputusan UPU bagi kemasukan sesi 2012/2013 pun diumumkan dan aku amat bersyukur kehadratNYA kerana aku antara insan terpilih ditawarkan tempat di universiti.


Nak cerita banyak-banyak pun malas,tengok je kat atas ni!

Mula-mula ada rasa terkilan jauh di sudut hati sebab aku harap dapat tawaran kursus undang-undang syariah UM sebab aku minat sangat law.Tapi,yang aku peliknya aku takdelah rasa terkilan sangat walaupun semasa mengisi UPU sebelum ni aku harap sangat dapat syariah law.Pilihan kedua aku iaitu syariah UKM pun tak 'pass' dan aku dapat pilihan ketiga.
Bila difikir-fikir aku rasa 'happy' je dapat 'course' ni kerana banyak sebab:
Pertama,sebab aku dapat UKM,aku pernah pergi lawatan ke UKM,tengok suasananya tenang je mungkin sebab di pinggir bandar.

Kedua,sebab aku minat sejarah kut sebab bunyi 'course' ni ada tamadun islam.

Ketiga,yuran UKM antara yang termurah.(tak tahulah betul ke tidak 'statement' aku ni)

Keempat,'course' aku ni TIGA TAHUN sahaja,'mostly' kawan-kawan aku dapat yang 4 tahun.Jadi,banyak sebab untuk aku gembira dengan takdir yang telah ditentukan.Ah,lupa satu lagi,my BFF pun dapat course yang sama dan Uni yang sama!

Tambahan pula, ada 4 orang(termasuk akulah) budak 'batch' aku yang dapat tawaran UKM.Lagi dua orang tu dapat 'course' Dakwah dan Kepimpinan.

Hehe,betullah Allah ada perancangan yang tersendiri buat hambaNya dan menjadi ujian buat kita samaada mahu bersyukur atau tidak di atas kehendakNya.

Akhir kalam,orang dah selalu cakap kata-kata ni,tapi aku nak ulang jugak, ''Kita hanya mampu merancang,ALLAH jua yang menentukan.''

P/S:Mengilham Harapan,Mencipta Masa Depan!(Slogan UKM)

Update 14/8/2012
Tahniah juga kepada rakan-rakan Tingkatan 6 2010/2011 SMKA Sheikh Abdul Malek yang berjaya mendapat tawaran IPTA..Perpisahan ini sekejap cuma dalam usaha menyebarkan dakwah di merata dunia...

Abdul Rahman-Pendidikan Jasmani-UPSI
Ahmad Azzamudin-Sains Sosial-UNIMAS
Mohd Faqih-Teknologi Komputer-UiTM
Mohd Zahireen-Antropologi dan Dakwah-UNISZA
Wan Muzhaffar-Dakwah dan Kepimpinan-UKM
Wan Nazrin Hanif-Dakwah dan Pengurusan Islam-USIM
Aida Sakinah-Dakwah-UNISZA
Amira Nadzirah-Pengurusan-UiTM
Noor Bahyah-Bahasa Arab dan Komunikasi-USIM
Nor Murni-Pengurusan Muamalat-UUM
Nur Afifah Hamizah-Dakwah dan Kepimpinan-UKM
Nur Izzati Atiema-Bahasa Arab-UPM
Nurul Amirah-Pendidikan Islam-UM
Radhiah-Bahasa Arab dan Komunikasi-USIM
Safiyyah-Teknologi Kreatif-UMK
Siti Aminah-Pengajian Arab dan Tamadun Islam-UKM
Wan Nabilah Atierah-Bahasa Arab dan Komunikasi-USIM

3 comments:

Ayana Ahmad said...

Alhamdulillah! Tahniah Wahid sbb dpt offer to UKM. But yr statement yg mengatakan yuran UKM antara termurah mybe not exactly true. Overall fee is somewhat costly compared to other U but then I'm not that sure bout that pun coz as far as I know UiTM is the cheapest one!(my uni!:D) Anyway, once again, congratulation! :) Dah dkt Selangor ni nnti, we must made plan to see each again soon ok? Slalu lalu station Bangi otw to nilai by tren while went to my aunt's house in Nilai! Insya Allah... Hope to hear from you soon! ;)

sfw said...

thanks fit..haha tu lah aku kata ANTARA YANG TERMURAH,biasa aku dgr UKM dgn UiTM lah antara yg termurah sbb uni lain mahal lagi..sbb kwn2 aku yang dpt u lain lagi mhl yurannya except for UiTM la,see,kita dah ada persamaan kan?wah!mesti lah kena jumpa kau,,btw,sepupu aku cikgu kt seremban..nanti boleh jumpe

Afifah Muhamad said...

Tahniah buat ukhti Fatimah Wahidah,
Syukran 'ala ziarah. :)
Salam ukhuwah!
Selamat bertemu di ukm.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...