Friday, January 11, 2013

Pemikiran matluthfi90

Salam mahabbah..

Siapa itu matluthfi? Kalau yang kenal dia ni,memang kenal.Kalau yang tak kenal,memang tak akan kenal langsung.Aku pun antara yang baru kenal dia la.Dia ni vlogger yang agak terkenal jugak la selain Aiman Azlan dengan Inianwarhadi(dua vlogger ni je aku selalu follow channel diorang)..Sebelum ni,selalu dengar je orang duk sebut-sebut,video die best la,kelakar la,,And then,bila aku dah tengok sendiri video-video dia, I must admit that he have speciality in his mind to make many videos that make my mind to think wisely about many current issues in our daily life( amboi,teruknya english aku!haha..)...Antara video-video dia(ke nak tulis 'beliau' ni,,) yang berjaya menjentik emosi dan pemikiran aku ialah:


1.  semua scene-scene drama melayu yang common ada dalam video ni,memang terbaik la!


2. gelagat senior-senior yang pelbagai cara pemikiran nak merekrut budak junior yang baru nak merasa alam kampus..


3.yang ni aku suka sebab matluthfi menekankan pentingnya mengkaji sesuatu isu sebelum menerimanya, dalam erti kata lain jangan bertaqlid la..


4.video yang ni memang terkena batang hidung sendiri sebab aku pun antara orang yang pandang sinis golongan yang suka cakap pakai english ni,,hehe,,but this video change my mind..part tak boleh blah bila mathluthfi cakap bahasa melayu baku siap gaya macam pidato lagi..



5.video ni pun tak boleh tahan nak gelak..dalam video ni ,mathlutfi menceritakan kesan kepada dirinya apabila telah popular,,part tak leh tahan masa dia ajuk gaya perempuan yang suka update status pasal dia la konon mengaku bf dgn hubby la..


6.sempena HKR hari ni,(ada kena mengena ke?),aku suggestkan tengok video ni,sebab aku pun antara golongan yang dah letih tengok situasi politik kat negara kita..


7.yang ni pun aku suka sebab dia nasihatkan agar penyokong-penyokong fanatik bola sepak agar buat suasana aman dalam stadium,part tak leh tahan gelak masa dia ajuk dialek pemain-pemain bola yang terkenal macam Safee Sali,Bambang Pamungkas,Hai-O, dgn Sabre Abu..


8.yang ni cerita pasal tabiat kita yang suka buang sampah merata-rata,memang terkena batang hidung sendiri!


9.drama-drama sebelum kahwin,,,malas nak cakap banyak,tengok lah sendiri ya!


10. yang ni memang aku gelak terbahak-bahak, video ni dia buat suka-suka je, sbb stress belajaq kot!(ade dia mention masa akhir video ni),khas untuk kaum Adam!


11. last but not least,ni video yang latest dia keluarkan, dan paling best sebab dia bergabung dengan inianwarhadi,,,

Kalau nak tahu perkembangan dia,boleh tengok kat sini:

Matluthfi90 channel on Youtube-http://www.youtube.com/user/matluthfi90

Kesimpulannya,saja-saja je aku post entri ni sebab aku pun tengah tension belajaq tuk final exam ni!

3 comments:

alyaa shahira said...

ahaa,sy p0n minat sngt !!!!! sngt santai

sfw said...

teruskan minat anda alya,,

Aefa Aerisya said...

sy pun follow vlog mat nih.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...